Hozzávalók
-
1 üveg (680g) Meggy befőttAz üveg teljes tartalmát (levét) használjuk fel
-
2 db Alma
-
0,5 db Citrom3 vékony szelet
-
0,5 liter Víz
-
5g Folyékony édesítő50g cukornak megfelelően
-
2 tk. Fahéj
-
1 zacskó Vanilíás cukor
-
1 tk. Szegfűbors
-
1 tk. Szegfűszeg
-
100g Tejföl
-
2 ek. Liszt
Sztori
Elkészítés
1
Kész
|
Alapanyagok: |
2
Kész
|
|
3
Kész
|
Egy lábosba öntsük bele a meggy befőttet és annyi vizet, mint maga az üveg tartalma (kb. 0,5 liter). Rakjuk fel a tűzhelyre közepes lángon. |
4
Kész
|
Adjuk hozzá a fűszereket: fahéjat, vanilíás cukrot. Vegyünk elő egy fém teafiltert vagy szűrőt és helyezzük bele a szegfűszeget és a szegfűborsot. Így később majd nem kell kihalásznunk őket a levesből. |
5
Kész
|
Adjuk hozzá az almát is és főzzük, ameddig az alma meg nem puhul. |
6
Kész
|
Miután összefőtt a leves, hagyjuk hülni pár órát a hűtőben, vagy akár egy éjszakát is. |
7
Kész
|
Tálalás előtt vegyük ki belőle a citrom szeleteket és a teafiltert. |
8
Kész
|
Fogyasszuk tejszínhabbal és grillázsal, vagy magában. |