Hozzávalók
-
Tésztához:
-
1 kg Liszt
-
830g Vízlangyos
-
7g Élesztő
-
1 ek. Cukorélesztő miatt
-
20g Só
-
30g oliva olaj
-
Feltét:
-
10g Bazsalikom
-
150g Koktél Paradicsom
-
70g Oliva bogyó
-
42g Olasz fűszerkeverékhelyettesíthető: rozmaring+kakukfű+bazsalikom keverékével
Sztori
Ezt a receptet, akkor tudtam, hogy fel kell töltenem, amikor előszőr megkóstoltam Olasz országban, Cinque Terrében. A helyi kis utcák tele voltak pékségekkel, amik focacciát árultak mindenféle ízben és formában. Az egyik legjobb átmenet a pizza és a kenyér között. Olyan feltétekkel lehet megbolondítani, ami csak eszedbe jut, teljesen a kreativitásadra van bízva. Ez a recept az én kedvenc módom az elkészítésére.
Elkészítés
1
Kész
|
Egy keverőtálba öntsük bele a lisztet. |
2
Kész
10 min
|
A langyos vizet keverjük össze az élesztővel. Várjuk meg, ameddig fel nem fut. |
3
Kész
|
Öntsük a felfutott élesztőt lassan a liszthez és dagasztófejjel dagasszuk 10 percig a tésztát. |
4
Kész
|
Ha letelt a 10 adjuk hozzá a sót, és dagasszuk még 10 percig. |
5
Kész
|
Majd, ha megint letelt az idő adjuk hozzá az oliva olajat és dagasszuk még 3 percig. |
6
Kész
|
Ha letelt a dagasztás ideje formázzuk meg a tésztát és helyezzük egy nagy kiolajozott dobozba, amit a hűtőbe rakunk legalább 1 teljes napra. |
7
Kész
|
Másnap vegyük ki a tésztát és rakjuk egy kiolajozott sütőlapra, igazítsuk a tésztát a sütőlap formájához. |
8
Kész
|
Eközben mossuk meg a bazsalikomot, paradicsomot. Vágjuk félbe a paradicsomot és készítsük ki a feltéteket. |
9
Kész
|
A 40 perces pihentetés után locsoljuk meg olivaolajjal, rakjuk rá a paradicsomot, bazsalikomot, és az olivabogyókat. Plusz szórjuk meg a fűszerkeverékkel. 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. |