100 16
Focaccia

Oszd meg Te is

vagy csak másold le az url-t és oszd meg

Hozzávalók

Adag
Tésztához:
1 kg Liszt
830g Víz langyos
7g Élesztő
1 ek. Cukor élesztő miatt
20g
30g oliva olaj
Feltét:
10g Bazsalikom
150g Koktél Paradicsom
70g Oliva bogyó
42g Olasz fűszerkeverék helyettesíthető: rozmaring+kakukfű+bazsalikom keverékével

Mentsd el a receptet

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Focaccia

paradicsommal és olivabogyókkal

Jellemzők:
  • Bazsalikom
  • Fűszerek
  • Liszt
  • Oliva olaj
  • Paradicsom
  • Vegán
Nemzeti konyha:

Tökéletes snack buliba, vendégségbe, vagy akár olasz barátokhoz is.

  • 1 óra
  • Adag 10
  • könnyű

Hozzávalók

  • Tésztához:

  • Feltét:

Sztori

Megosztás

Ezt a receptet, akkor tudtam, hogy fel kell töltenem, amikor előszőr megkóstoltam Olasz országban, Cinque Terrében. A helyi kis utcák tele voltak pékségekkel, amik focacciát árultak mindenféle ízben és formában. Az egyik legjobb átmenet a pizza és a kenyér között. Olyan feltétekkel lehet megbolondítani, ami csak eszedbe jut, teljesen a kreativitásadra van bízva. Ez a recept az én kedvenc módom az elkészítésére.

Elkészítés

1
Kész

Egy keverőtálba öntsük bele a lisztet.

2
Kész
10 min

A langyos vizet keverjük össze az élesztővel. Várjuk meg, ameddig fel nem fut.

3
Kész

Öntsük a felfutott élesztőt lassan a liszthez és dagasztófejjel dagasszuk 10 percig a tésztát.

4
Kész

Ha letelt a 10 adjuk hozzá a sót, és dagasszuk még 10 percig.

5
Kész

Majd, ha megint letelt az idő adjuk hozzá az oliva olajat és dagasszuk még 3 percig.

6
Kész

Ha letelt a dagasztás ideje formázzuk meg a tésztát és helyezzük egy nagy kiolajozott dobozba, amit a hűtőbe rakunk legalább 1 teljes napra.

7
Kész

Másnap vegyük ki a tésztát és rakjuk egy kiolajozott sütőlapra, igazítsuk a tésztát a sütőlap formájához.
Hagyjuk pihenni 40 percet. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra.

8
Kész

Eközben mossuk meg a bazsalikomot, paradicsomot. Vágjuk félbe a paradicsomot és készítsük ki a feltéteket.

9
Kész

A 40 perces pihentetés után locsoljuk meg olivaolajjal, rakjuk rá a paradicsomot, bazsalikomot, és az olivabogyókat. Plusz szórjuk meg a fűszerkeverékkel. 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.

admin

Recept értékelések

Átlagos értékelés:
(5)
Összes értékelés:1
admin

Remekül sikerült, máskor is elkészítem.

előző
Gránátalmalé
következő
Görög saláta
előző
Gránátalmalé
következő
Görög saláta

Mondd el a véleményed!

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here