Hozzávalók
-
Tészta:
-
1 db tojás
-
300g liszt
-
180g vajszobahőmérsékletű legyen
-
csipet só
-
30g porcukor
-
2 ek. víz
-
Töltelék:
-
500g meggy
-
80g barna cukor
-
1 tsk. fahéj
-
1/2 leve narancs
-
1/2 leve Citrom
-
3 ek. Keményítő
-
2 ek. Víz
-
Tetejére:
-
1 db tojás sárgája
-
porcukor
Sztori
Ez a család kedvence, vagyis egy olyan étel ami gyakran előfurdul a vasárnapi ebédeken vagy vendégségben.
Elkészítés
1
Kész
|
Keverjük össze a tésztához az alapanyagokat és gyúrjuk össze. Helyezzük a hűtőbe legalább 20 percre. |
2
Kész
|
A meggy raguhoz egy labásban kezdjük el összefőzni a fagyasztott meggyet, barna cukrot, fahéjat, citrusok levét és az vizet. |
3
Kész
|
Ha elér egy folyós de szirupos állagot, adjuk hozzá a keményítőt és addig forraljuk ameddig be nem sűrűsödik. |
4
Kész
|
Közben a sütőt melegítsük élő 180°C-ra és a tésztát válasszuk 2/5 és 3/5 részre. A nagyobb darabot nyútsuk ki kör alakúra és egy kivajazott piteformában süssük elő 8 perc alatt. |
5
Kész
|
Miután elősütöttük a tésztát rakjuk bele a meggy ragut és másik tészta darabot kinyújtva helyezzük a pite tetejére. |
6
Kész
|
Kenjük meg az egy tojás sárgájával és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. |
7
Kész
|
Hagyjuk kihűlni és fogyasszuk porcukorral a tetején meghintve. |