0 0
Francia meggyes pite

Oszd meg Te is

vagy csak másold le az url-t és oszd meg

Hozzávalók

Adag
Tészta:
1 db tojás
300g liszt
180g vaj szobahőmérsékletű legyen
csipet
30g porcukor
2 ek. víz
Töltelék:
500g meggy
80g barna cukor
1 tsk. fahéj
1/2 leve narancs
1/2 leve Citrom
3 ek. Keményítő
2 ek. Víz
Tetejére:
1 db tojás sárgája
porcukor

Mentsd el a receptet

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Francia meggyes pite

citrusos meggyes töltettel

Nemzeti konyha:
  • 50 perc
  • Adag 6
  • közepes

Hozzávalók

  • Tészta:

  • Töltelék:

  • Tetejére:

Sztori

Megosztás

 

Ez a család kedvence, vagyis egy olyan étel ami gyakran előfurdul a vasárnapi ebédeken vagy vendégségben.

 

Elkészítés

1
Kész

Keverjük össze a tésztához az alapanyagokat és gyúrjuk össze. Helyezzük a hűtőbe legalább 20 percre.

2
Kész

A meggy raguhoz egy labásban kezdjük el összefőzni a fagyasztott meggyet, barna cukrot, fahéjat, citrusok levét és az vizet.

3
Kész

Ha elér egy folyós de szirupos állagot, adjuk hozzá a keményítőt és addig forraljuk ameddig be nem sűrűsödik.

4
Kész

Közben a sütőt melegítsük élő 180°C-ra és a tésztát válasszuk 2/5 és 3/5 részre. A nagyobb darabot nyútsuk ki kör alakúra és egy kivajazott piteformában süssük elő 8 perc alatt.

5
Kész

Miután elősütöttük a tésztát rakjuk bele a meggy ragut és másik tészta darabot kinyújtva helyezzük a pite tetejére.

6
Kész

Kenjük meg az egy tojás sárgájával és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.

7
Kész

Hagyjuk kihűlni és fogyasszuk porcukorral a tetején meghintve.

admin

Recept értékelések

Még nem értékelték ezt a receptet, légy Te az első, írj értékelést
előző
Tavaszi limonádé
előző
Tavaszi limonádé

Mondd el a véleményed!

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here