Hozzávalók
-
1 db Uborka
-
3 db Paradicsomközepes méretű
-
1 db Lilahagyma
-
1 zacskó/250g Feta
-
15-20 db Olivabogyó
-
Öntethez:
-
50 ml Oliva olaj
-
1 ek. Szárított Oregánó
-
1 ek. Szárított Bazsalikom
-
1 ek. Szárított Kakukkfű
-
Só
Sztori
Ezt az ételt, akkor imádom elkészíteni, ha valami laktató salátára vágyok, de egyszerűre is. Sült húsok mellé igazán passzol, de magában is isteni fogyasztani.
Görög barátnőm, ha elkészítem boldogan eszik belőle (nem is egyszer), néha még meg is dicséri ami nagy szó ám egy igazi görögtől. Persze ha idézni akarnák: „Az igazi feta akkor jó ha görög származású” sajnos ilyet nagyon kevés helyen lehet kapni Magyarország területén. De ez ne ilyesszen el attól, hogy elkészítsd ezt a receptet, mert hogy őszinte legyek, tényleg őrületesen finom.
Elkészítés
1
Kész
|
Alapanyagok: |
2
Kész
|
Vágjuk fel kockákra a paradicsomot, uborkát, fetát és hajszál vékony szeletekre a lilahagymát. |
3
Kész
|
Helyezzük ezeket egy tálba és adjuk hozzá a jó minőségű olivabogyót. |
4
Kész
|
Fűszerezzük meg az bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, sóval. És öntsük rá egy kis oliva olajat. |
5
Kész
|
Opcionális:* Helyezzük egy éjszakára a hűtőbe hogy az ízek rendesen összeérjenek. |