Hozzávalók
-
300g Zab
-
50g Mandula
-
50g Dió
-
50g Tökmag
-
50g Napraforgómag
-
170g Méz
-
1 tk. Fahéj
-
1 tk. Vanilía aroma
-
1 tk. só
-
50g Vörös áfonya
Sztori
Megvan az az érzés, amikor egy szombati reggelen nagyon kívánsz egy telítő és igazán finom reggelit? Akkor ez a recept pont neked való!
A barátaimmal imádunk eljárni bruncholni és amikor egy gyümölcsös granolát kérünk és meglátjuk, hogy mennyibe kerül kicsit fáj nekünk. Tudván, hogy mennyivel finomabbat tudnánk otthon készíteni.
Elkészítés
1
Kész
|
Alapanyagok: |
2
Kész
|
Egy tálban keverjük össze a zabot, és a magvakat. |
3
Kész
|
Egy másik edényben mikrózzuk meg a mézet és adjuk hozzá a fahéjat, vanilía aromát, sót. |
4
Kész
|
Öntsük a mézes keveréket a zabosra és keverjük össze rendesen. |
5
Kész
|
Helyezzük a keveréket egy sütőpapíros tálcára és süssük légkeveréses fokozaton,180 fokon ameddig aranybarna nem lesz. Ha csak a teteje barnult meg keverjük össze egy kanál segítségébel és rakjuk még be a sütőbe 5 percre. |
6
Kész
|
Miután kivettük a sütőből és lehült adjuk hozzá a vörös áfonyát. |